TARİŞ ÜZÜM PEKMEZ GIDA PAZ. SAN. VE TİC. A.Ş.

Faaliyetine 2019 yılında Alaşehir’de faaliyete başlayan Pekmez İşletmemiz, Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, modern dolum üniteleri, Evaporatör ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 1350 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuştur.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.



KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Pekmez ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.


  TARİŞ PEKMEZ İŞLETMESİ

  Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi  
  Üzüm Pekmezi 3.960  ton/yıl  
  Harnup Pekmezi 2.937  ton/yıl  
  Hurma Pekmezi 2.851  ton/yıl  
  Dut Pekmezi 2.851  ton/yıl  
  Toplam 12.599  ton/yıl  



TARİŞ ÜZÜM ALKOLLÜ ALKOLSÜZ İÇECEKLER SAN. VE TİC. A.Ş.

Faaliyetine 2018 yılında Alaşehir’de faaliyete başlayan ALKOL İşletmemiz, Paslanmaz çelik makine ve ekipmanları, Fermentasyon Tankları, Distilasyon Kuleleri, Bakır İmbikleri, modern dolum üniteleri, ve dinlendirme ve stok tanklarıyla hijyenik koşullarda üretim yapan işletmemiz 12000 metre kare kapalı alan üzerine kurulmuştur. İşletmemizde Üzüm Suması,Yaş ve Kuru Üzüm Rakısı ve Etil Alkol Üretimi yapılmaktadır.

İşletmemizde gerçekleştirilen üretimin kalitesi FSSC 22000 Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi ile tescillenmiştir.



KALİTE VE GIDA GÜVENLİĞİ POLİTİKAMIZ

Alkol ve Distile Alkollü İçki ürünlerinin geliştirilmesi, üretilmesi, depolanması ve sevk edilmesi ile ilgili tüm alanlarda uymayı taahhüt ettiğimiz güvenilir gıda politikamız;

1. Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi standartlarının gerekliliklerine uyarak, faaliyetlerimize ilişkin risk ve fırsatları analiz etmek, buna göre süreçlerimizin performansını sürekli iyileştirmek, bu doğrultuda hedefler oluşturarak gerekli kaynakları temin etmek,

2. Ürünlerimizi tasarım, geliştirme ve üretim aşamalarında Türk Gıda Kodeksi, Türk Standartları ve ürünlerimizin kullanıldığı ülkelerin yerel yasal düzenlemelerine ve iş ortaklarımızın gıda güvenliği isteklerine uygun olarak yüksek verimlilikle ve en ekonomik maliyetle üretmek,

3. Gıda Güvenliği Yönetim Sisteminin sürekli iyileştirilmesini, geliştirilmesini sağlamak ve etkinliğini arttırmak için her türlü gerekliliği yerine getirmek, tehlikelerden kaynaklanan riskleri minimize etmek,

4. Güçlü bir iç ve dış iletişim sistemi oluşturmak ve sağlanan verileri doğru şekilde analiz edip etkin olarak kullanmak,

5. İyi üretim uygulamaları ve iyi hijyen uygulamaları şartlarını sağlamak, teknolojik gelişmeleri takip etmek, yatırım planları oluşturup uygulamak,

6. Çalışanlarımızın Gıda Güvenliği Yönetim Sistemi gereklilikleri hakkında bilinçlenmelerini eğitimler ile sağlamak ve bu eğitimlerin değerlendirmelerini yapmak, onlara gıda güvenliği ile ilgili planlanmış görev, yetki ve sorumlulukları vermek, sistemin geliştirilmesi için katkıda bulunmalarını teşvik etmek ve sürekliliği sağlamaktır.


  TARİŞ ALKOL İŞLETMESİ

  Üretim Cinsi İşletme Kapasitesi  
  RAKI 4.998  ton/yıl  
  Suma 2.550  ton/yıl  
  Etil Alkol 3.000  ton/yıl  
  Toplam 10.548  ton/yıl